Peru

De prestatie van de familie Tocto die beheerders zijn van de Koffiebonen Peru Churupampa is een nationaal voorbeeld van hoe ondernemerschap, respect voor lokale landbouwtradities, circulair denken en directe relaties met de branders het leven op het platteland volledig kunnen veranderen. Sinds 2011 heeft de koffieboerengemeenschap in de stad Chirinos de mentaliteit van zelfvoorzienende koffieteelt afgeschaft en gestaag een sterk, op kwaliteit gericht merk gecreëerd: hun innovatieve verwerking en onafhankelijke kwaliteitscontrolelab zorgen ervoor dat ze prachtige koffie kunnen maken die jaarlijks wordt gezocht door de speciaalmarkt – tot nu toe voornamelijk in de VS.

Koffiebonen Peru Churupampa

La+Lima

Peru Churupampa is niet zomaar een boerderij, het is een sociaal bedrijfsmodel dat de familie Tocto vorig jaar wil uitbreiden naar 30 naburige boerderijen in hun stad Chirinos. Enkele van de verbeteringen zijn betere verwerkingsfaciliteiten, fabrieksrenovatieprogramma’s met de introductie van nieuwe variëteiten, nieuwe droogtechnieken met met plastic beklede verhoogde bedden om een ​​stabiele en uniforme droging te garanderen ondanks seizoensgebonden regenval. In 2018 verzamelde het kwaliteitscontroleteam ongeveer 4.000 monsters. Er gaat niet één stuk ongekookt! Biologisch en Fairtrade gecertificeerd.

bron http://thissideup.coffee