Brandproces van de koffiebonen

De taak van de koffiebrander is om de het beste uit de koffieboon naar boven te halen. Tijdens het brandproces ondergaat de koffie verschillende fases waarin de smaak bepaald wordt van uiteindelijk jouw kopje koffie. Elke koffieboon heeft zijn eigen karakter door. Dit komt door verschillende aspecten zoals variant koffieplant, hoogte waar de plant groeit en het verwerkingsproces. Een vaste eigenschap van een Specialty coffee branderij is dat zij de koffie langzaam branden ook wel “Slow Roast” genoemd. Hierdoor heeft de koffieboon voldoende tijd om alle smaken te ontwikkelen. Ook worden deze koffiebonen vaak wat lichter gebrand ook wel “light roast of medium roast genoemd” dan bijvoorbeeld reguliere koffies. hierdoor blijven er meer smaken in de koffiebonen over en minder bitters. 

Beste koffie roast

Zoek jouw favoriete koffie, thee of accessoires

RVS theefilter luxe Cosmo

past eenvoudig op alle theepotten, bekers en kopjes.

7,99 Excl. btw 6,60

Espressokopjes

Handgemaakt cappuccinokopje

18,00

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Winter advent thee

Winter Advent thee

Winterse Fruitthee met Appel, Hibiscus, Sinaasappel en Kokos

5,50 Excl. btw 5,05