FAQ – Veel gestelde vragen

Koffiebonen

De koffiebonen kan je het beste bewaren in de originele verpakking op een donkere plek. Onze verpakking is uitermate geschikt om koffiebonen in te bewaren met de hersluitbare zipper. Let er op dat je de zipper altijd weer goed sluit na gebruik 

Soms lees je dat er aangeraden wordt om koffiebonen in de vriezer te bewaren. Wij raden dit sterk af. Het verouderingsproces van koffiebonen stopt wel in de vriezer maar na het ontdooien versneld juist het verouderingsproces waardoor het effect weg is om deze in de vriezer te bewaren. 

Koffiebonen kun je in de originele verpakking minimaal 1 jaar bewaren. Wel zou de kwaliteit van de koffiebonen iets kunnen afnemen na 6 maanden en daarom raden wij aan altijd vers gebrande koffiebonen te bestellen en niet te veel voorraad in huis te halen.

Hoeveel kopjes koffie je uit 1 kilo haalt is een beetje afhankelijk van de zetmethode en hoeveel gram je gebruikt in jouw kopje koffie. Gemiddeld ligt dit rond de 10 gram per kopje en haal je dus ongeveer 100 kopjes uit 1 kilo koffiebonen.

Onze koffiebonen zijn van hogere kwaliteit en voldoen allemaal aan de normen om specialty coffee genoemd te mogen worden. Daarnaast branden wij onze koffiebonen zoveel mogelijk op bestelling en krijg je van ons dus altijd een vers product en dat verschil in smaak dat proef je.

Wij branden onze koffiebonen lichter om meer smaak in de koffiebonen te behouden. Dit kunnen wij doen omdat onze grondstof van hoge kwaliteit is. Bij lichter gebrande koffiebonen komt er geen olië en vet uit de koffiebonen en dat geeft een betere smaak en is ook beter voor jouw koffiemachine.

Mijn bestelling koffiebonen

Vanaf een bestelling van 50 euro heb je al gratis verzenden bij Hoeksche Branders. Tot aan 50 euro rekenen wij 5,95 euro verzendkosten

Ja dat kan onder bepaalde voorwaarden. Lees hier meer over in ons retourbeleid.

Na jouw bestelling gaan we zo snel mogelijk aan de slag en wordt deze binnen 3 werkdagen verzonden als je voor verzending hebt gekozen. Zodra jouw bestelling onderweg is krijg je een bevestiging per e-mail met een track and trace code. Heb je gekozen voor afhalen dan staat in de bevestiging op welke tijden jij jouw bestelling kan afhalen.

Over Hoeksche Branders

Onze koffiebranderij en winkel is gevestigd op de Emmastraat 2C in Heinenoord.

De koffiebonen van Hoeksche Branders kan je online in onze webshop bestellen of bij onze partners zoals hoekschlekkers.nl & benpieters.nl

De koffiebonen van Hoeksche branders zijn in een aantal winkels te koop. Bekijk hier het overzicht van alle verkooppunten.