Brandproces van de koffiebonen

De taak van de koffiebrander is om de het beste uit de koffieboon naar boven te halen. Tijdens het brandproces ondergaat de koffie verschillende fases waarin de smaak bepaald wordt van uiteindelijk jouw kopje koffie. Elke koffieboon heeft zijn eigen karakter door. Dit komt door verschillende aspecten zoals variant koffieplant, hoogte waar de plant groeit en het verwerkingsproces. Een vaste eigenschap van een Specialty coffee branderij is dat zij de koffie langzaam branden ook wel “Slow Roast” genoemd. Hierdoor heeft de koffieboon voldoende tijd om alle smaken te ontwikkelen. Ook worden deze koffiebonen vaak wat lichter gebrand ook wel “light roast of medium roast genoemd” dan bijvoorbeeld reguliere koffies. hierdoor blijven er meer smaken in de koffiebonen over en minder bitters. 

Beste koffie roast

Zoek jouw favoriete koffie, thee of accessoires

Etna Dorado Medium

Etna Espresso Medium Jong gebruikt

Aantrekkelijke Jong gebruikte machines

Prijs op aanvraag

Moccamaster-KBGT-Black

Moccamaster KBGT

Snel en efficiënt – Zet een volle kan koffie in slechts 6 minuten

269,00

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Moccamaster Filters No4

Moccamaster Filter No.4

4,50 Excl. btw 3,72