Veel gestelde vragen – Herbruikbare koffiebekers ecoffee cups

Elk jaar worden wereldwijd meer dan 300 miljard koffiekopjes voor eenmalig gebruik geproduceerd. Vanwege hun plasticgehalte zal minder dan 2% ooit worden gerecycled. Naarmate de consumptie van afhaaldrankjes groeit, neemt ook het afvalprobleem toe.

Elke keer dat u kiest voor hergebruik, al is het maar één keer per week, helpt u mee in de strijd tegen wegwerpafval. Stel je voor wat een enorm verschil we zouden kunnen maken als iedereen hetzelfde zou doen. Als 2 miljoen mensen ervoor kiezen om slechts één keer per week te hergebruiken, zouden we voorkomen dat er jaarlijks 104.000.000 wegwerpbekers op de vuilnisbelt belanden.

Onze huidige Ecoffee Cup is gemaakt van een composiet van natuurlijke vezels, maïszetmeel en een plantaardige hars. Het bevat ook een kleine hoeveelheid melamine als productiehulpmiddel. Dit is onafhankelijk geverifieerd door Intertek UK. De natuurlijke vezel die in Ecoffee Cup wordt gebruikt, is een upcycled bijproduct dat eerder door boeren werd verbrand. Deze materialen zijn er in overvloed en vereisen geen bos-, voedsel- of compostcompromislandbouw.

Deksels & Sleeves

Onze deksels en hulzen zijn gemaakt van pure, food-grade siliconen, met zuurstof en silica (zand) als basismateriaal. Ze zijn geschikt voor gebruik bij hoge temperaturen tot +120°C. NIET GEMAAKT MET NATUURLIJKE LATEXRUBBER.

Vanaf juli 2019 kan de Ecoffee Cup, verkocht in zwarte dozen (zie foto), in de magnetron worden gebruikt.

Magnetron mag alleen worden gebruikt voor opwarmen met een maximum van 800 W en niet langer dan 40 seconden. OVERSCHRIJD DEZE RICHTLIJNEN NIET.

Verwijder het deksel maar bevestig de siliconen hoes vóór gebruik in de magnetron. Let op: de beker is heet wanneer hij uit de magnetron wordt gehaald.

Originele Ecoffee Cup verkocht in dozen van kraftpapier en sommige limited edition-collecties, zijn niet geschikt voor gebruik in de magnetron.

Als u niet zeker bent, kijk dan op de onderkant van de beker voor gebruiksinstructies.

De e coffee cups worden in Europa regelmatig getest door onafhankelijke testinstituten, Intertek en TUV Rheinland, om te voldoen aan de EU (LFGB) voorschriften voor contact met levensmiddelen (EG) nr. 1935/2004 en (EG) nr. 10/2011. Zij testen ook over- en boven de voorschriften om ervoor te zorgen dat Ecoffee Cup geschikt is voor normaal gebruik bij +100˚C. Ecoffee Cup voldoet ook aan de Amerikaanse FDA en Japan Food Contact-voorschriften. Op verzoek delen zij deze resultaten graag met onze klanten.

Beker

In tegenstelling tot veel producten op basis van PP of PET, mag onze beker nooit geuren afgeven of smaak behouden. We raden u aan de beker voor gebruik grondig te wassen en te voorkomen dat u gedurende langere tijd drankresten erin laat.

Deksel

Onze deksels zijn gemaakt van siliconen, een chemisch inerte stof, wat betekent dat ze, in tegenstelling tot sommige petrochemische kunststoffen (PET, PP), nooit geurtjes mogen afgeven. Het kan echter bepaalde geuren absorberen. Daarom raden we altijd aan om deksels en hoezen in de vaatwasser te wassen (bovenste plank, verwijderd uit beker). Zorg er ook voor dat u het opbergen of afwassen vermijdt met metalen of conventionele polypropyleen plastic voorwerpen zoals opbergdozen of andere plastic bekers.

Snelle tips om geuren te verwijderen

Vaatwasser van de bovenste plank is altijd het beste; vermijd wassen of opbergen met conventionele plastic of metalen voorwerpen
Meng een pasta van zuiveringszout en verdeel over de binnenkant en rond de rand van het deksel; een nacht laten staan en daarna schoonwassen.
Bewaar in de buurt van een schaaltje met vanille, citroen of ander aangenaam ruikend materiaal tot de onaangename geur is verdwenen.
Vermijd sterk geparfumeerde afwastabletten of -vloeistoffen. We raden Ecover, Splosh of andere geurvrije opties aan)

Bij veelvuldig gebruik kan de Ecoffee Cup van binnen verkleuren. Hoewel dit het smaakprofiel van de Cup niet zal beïnvloeden, vinden sommige mensen het uiterlijk niet mooi. De natuurlijke vlekverwijderaar van ecoffee cup is effectief in het verwijderen van de meeste koffie- en theevlekken. Eén sachet bevat voldoende poeder voor twee reinigingsbeurten.

Ecoffee Cup is niet ontworpen als thermoskan, meer als vervanging voor wegwerpbekers voor eenmalig gebruik. Met dat in gedachten houdt hij met gesloten deksel je drankje tot wel 40 minuten warm. Meer dan genoeg tijd om naar je werk te lopen of naar school te rennen.

Sinds eind 2018 hebben we als industriestandaard 90% melamine uit ons product verwijderd (van 25% naar minder dan 3%). Dit is in Europa onafhankelijk geverifieerd door Intertek UK. Deze testen zijn op aanvraag beschikbaar.