Brandproces van de koffiebonen

De taak van de koffiebrander is om de het beste uit de koffieboon naar boven te halen. Tijdens het brandproces ondergaat de koffie verschillende fases waarin de smaak bepaald wordt van uiteindelijk jouw kopje koffie. Elke koffieboon heeft zijn eigen karakter door. Dit komt door verschillende aspecten zoals variant koffieplant, hoogte waar de plant groeit en het verwerkingsproces. Een vaste eigenschap van een Specialty coffee branderij is dat zij de koffie langzaam branden ook wel “Slow Roast” genoemd. Hierdoor heeft de koffieboon voldoende tijd om alle smaken te ontwikkelen. Ook worden deze koffiebonen vaak wat lichter gebrand ook wel “light roast of medium roast genoemd” dan bijvoorbeeld reguliere koffies. hierdoor blijven er meer smaken in de koffiebonen over en minder bitters. 

Beste koffie roast

Zoek jouw favoriete koffie, thee of accessoires

Zwarte thee Lemon

Zwarte thee Lemon

Op warme zomerdagen is deze zwarte thee de perfecte verfrissing, en tijdens de koude maanden een zoetzure aanmoediging.

4,95 Excl. btw 4,54

Rooibos Lemon

Rooibos Lemon

Een gegarandeerde grote verkoper, die zijn kracht haalt uit echt klassieke nuances.

4,75 Excl. btw 4,36

Sencha Royal Star

Sencha Royal Star

Exotische fruitessences ontvouwen samen met een romige vanillesmaak een buitengewoon intense smaak en geur.

6,75 Excl. btw 6,19