Wat is Specialty coffee

Wat is Specialty coffee

We komen het steeds vaker tegen de term “specialty coffee” maar wat is nu eigenlijk deze term? Specialty coffee staat voor koffiebonen van de hoogste kwaliteit. De term specialty coffee werd voor het eerst gebruikt door Erna Knutsen in 1974. Uiteindelijk heeft de SCA(Specialty coffee assosciation) bepaalde kwaliteitsrichtlijnen opgesteld waar koffie aan moet voldoen voordat deze de naam “specialty coffee” mag dragen. De koffie wordt beoordeeld op verschillende punten zoals aroma’s, aciditeit, smaak, body, balans en nog meer punten. Uiteindelijk kan de koffie een score krijgen van maximaal 100 punten. Specialty coffee moet een minimale score hebben van 80 punten om deze naam te mogen dragen. Maar waardoor wordt nu die kwaliteit van de koffieboon bepaald?

Specialty coffee is dus geen speciale koffie maar koffie van een hoog kwaliteitsniveau

Specialty coffee van Hoeksche Branders

De koffiebonen van Hoeksche Branders voldoen allemaal aan de norm specialty coffee. Deze koffiebonen hebben allemaal een cupping score van boven de 80 punten. Dat verschil in kwaliteit proef je in de koffie. Met deze espresso koffiebonen haal je kwaliteitskoffie in huis.

Hoeksche Branders koffie
Koffiekrant

Hoeksche Branders Exclusief

Vanaf 2024 introduceert Hoeksche Branders elk kwartaal een unieke exclusieve koffie. Deze unieke koffiesoorten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben een uniek karakter. Deze koffies kun je vinden onder de naam Hoeksche Branders Exclusief.

Lees verder »
December shopping
Koffiekrant

// December Shopping🎇🎄

De maand december staat in het teken van Sinterklaas, kerst🎄 en oud en nieuw!🎇 Cadeautjes, gezelligheid, lampjes en feestdagen!🎅🏼 Bij Hoeksch Lekkers en Hoeksche Branders

Lees verder »