Beschrijving
Verwerkingsmethode Brazil Capricornio dubbel gefermenteerd.
Deze verwerkingsmethode dubbel fermentatie bij koffiebonen is ontwikkeld in Kenia. Deze koffie verwerkingsmethode heeft veel gelijkenissen met de gewassen methode maar het verschil is dat na de eerste fermentatie de koffiebonen nog niet gewassen worden opnieuw gefermenteerd worden. Deze koffie is volgens de volgende stappen verwerkt nadat de koffiebessen handmatig zijn geplukt. Eerst worden de koffiebessen 24 uur in koud water geweekt, daarna worden de kersen verpulpt en 24 uur zonder water gefermenteerd. Hierna wordt de gefermenteerde koffie uit de gistingstanks gehaald en gewassen met schoon water. Het droogproces begint met een droogmolen om overtollig water te verwijderen voordat de mechanische droger wordt gebruikt met een strak schema van 12 uur drogen en 12 uur rusten totdat een vochtgehalte van 16% wordt bereikt. Hierna rust de koffie 10 dagen in silo’s om een betere uniformiteit van het vochtgehalte te verkrijgen. De procedure van 12 uur drogen en 12 uur rusten gaat door totdat een uiteindelijk vochtniveau van 11% wordt bereikt. Als laatste stap rust de koffie 45 dagen in de rustsilo’s voordat deze naar de droogmolen gaat.