Water heeft grote invloed op koffie!
Koffie bestaat voor 98,5 procent uit water. Het zal je dan ook niet verbazen dat waterkwaliteit en koffie van grote invloed is op de koffie. Het allerbeste water om koffie mee te zetten bevat een ideale hoeveelheid aan mineralen.
Voor het produceren van één kopje koffie heb je omgerekend zo’n 140 liter water nodig. De koffiestruik zelf gebruikt daar het merendeel van. Daarop volgend komt de verwerking, de logistiek en uiteindelijk het koffie zetten zelf.
Dit klinkt als een behoorlijke plons water, maar dat is nog niets bij de hoeveelheid water dat nodig is voor bijvoorbeeld de verwerking van vlees. Voor een onsje biefstuk heb je ruim 1500 liter water nodig.
Water kan beter te zacht zijn dan te hard. Te hard water heeft te veel mineralen die de smaak van koffie negatief beïnvloeden. Bovendien zorgt te hard water voor extra kalkaanslag in je koffiezetapparaat. Als het water te zacht is, dan geeft het weinig smaak aan de koffie.
Bij Hoeksche Branders vind je de ‘Aqua select waterfilter kan’. Met Aqua Select producten wordt de perfecte waterkwaliteit bereikt, waardoor o.a. alle aroma’s van de koffie en thee tot zijn recht kunnen komen. Ook geschikt voor heerlijk drinkwater, het zetten van koffie en het koken van uw gerechten.
KTC, juni – augustus 2021
#barista #koffiebranden #coffee #specialtycoffee #hoekschebranders #koffiebonen #espresso #koffietijd #cappucino #koffiebranderij #koffiezetten