Waterkwaliteit en koffie!

Water heeft grote invloed op koffie!

Watertips voorkoffie

Koffie bestaat voor 98,5 procent uit water. Het zal je dan ook niet verbazen dat waterkwaliteit en koffie van grote invloed is op de koffie. Het allerbeste water om koffie mee te zetten bevat een ideale hoeveelheid aan mineralen.

Voor het produceren van één kopje koffie heb je omgerekend zo’n 140 liter water nodig. De koffiestruik zelf gebruikt daar het merendeel van. Daarop volgend komt de verwerking, de logistiek en uiteindelijk het koffie zetten zelf.

Dit klinkt als een behoorlijke plons water, maar dat is nog niets bij de hoeveelheid water dat nodig is voor bijvoorbeeld de verwerking van vlees. Voor een onsje biefstuk heb je ruim 1500 liter water nodig.

Water kan beter te zacht zijn dan te hard. Te hard water heeft te veel mineralen die de smaak van koffie negatief beïnvloeden. Bovendien zorgt te hard water voor extra kalkaanslag in je koffiezetapparaat. Als het water te zacht is, dan geeft het weinig smaak aan de koffie.

Aqua select waterfilter

Bij Hoeksche Branders vind je de ‘Aqua select waterfilter kan’. Met Aqua Select producten wordt de perfecte waterkwaliteit bereikt, waardoor o.a. alle aroma’s van de koffie en thee tot zijn recht kunnen komen. Ook geschikt voor heerlijk drinkwater, het zetten van koffie en het koken van uw gerechten.

KTC, juni – augustus 2021

#barista #koffiebranden #coffee #specialtycoffee #hoekschebranders #koffiebonen #espresso #koffietijd #cappucino #koffiebranderij #koffiezetten

Gastroback-waterkoker-sfeerfoto
Koffiekrant

// Thee assortiment

Naast onze koffiebranderij, hebben we inmiddels ook een breed assortiment thee en thee accessoires. Losse thee is van oudsher dé manier om thee te zetten.

Lees verder »
Koffiebes
Koffiekrant

Wat is Specialty coffee

We komen het steeds vaker tegen de term “specialty coffee” maar wat is nu eigenlijk deze term? Specialty coffee staat voor koffiebonen van de hoogste

Lees verder »