Brandproces van de koffiebonen

De taak van de koffiebrander is om de het beste uit de koffieboon naar boven te halen. Tijdens het brandproces ondergaat de koffie verschillende fases waarin de smaak bepaald wordt van uiteindelijk jouw kopje koffie. Elke koffieboon heeft zijn eigen karakter door. Dit komt door verschillende aspecten zoals variant koffieplant, hoogte waar de plant groeit en het verwerkingsproces. Een vaste eigenschap van een Specialty coffee branderij is dat zij de koffie langzaam branden ook wel “Slow Roast” genoemd. Hierdoor heeft de koffieboon voldoende tijd om alle smaken te ontwikkelen. Ook worden deze koffiebonen vaak wat lichter gebrand ook wel “light roast of medium roast genoemd” dan bijvoorbeeld reguliere koffies. hierdoor blijven er meer smaken in de koffiebonen over en minder bitters. 

Beste koffie roast

Zoek jouw favoriete koffie, thee of accessoires

Hoeksche Branders koffiebekers 2500st

De Hoeksche Branders koffiebeker

Totaal inclusief SUP toeslag 182,77 Excl. btw 151,05

Theemok Mediterraan

Theemok Mediterraan

Unieke keramische mok die doet denken aan decoratieve mediterrane tegels.

10,95 Excl. btw 9,05

ijsthee rietje

2,95 Excl. btw 2,44