MIJN KOFFIEBOON EN IK!

MIJN KOFFIEBOON EN IK!

Welke koffieboon past bij mij? Welke smaak spreekt mij aan? Hoe kies je een koffieboon die bij jouw smaakprofiel past?

Koffiebonen

Wij van Hoeksche Branders merken dat vele klanten graag een donker gebrande koffieboon bestellen met een sterke smaak. Begrijpelijk, voorheen hadden wij hier ook onze voorkeur aan gegeven.

Maar we willen je graag iets uitleggen… want eigenlijk kies je met bovenstaande koffiekeuze voor verbrande koffie.🔥

Het zit zo.. de ‘grote jongens’ in de koffie-industrie kopen bulk koffies in voor lage prijzen, vaak de koffiebonen die je in de supermarkt terug vindt. Om deze prijzen zo laag mogelijk te houden is het handmatig controleren op de kwaliteit van de koffieboon minimaal. Hierdoor mogen koffiebonen met schimmel, aangevreten door insecten of onrijp door in het verwerkingsproces.

Al deze koffiebonen worden op een grote hoop gegooid en op hoge temperaturen ver doorgebrand. De defecten proef je op deze manier niet meer, maar we hebben het inmiddels wel over VERBRANDE koffie.

Kleinschalige koffiebranderijen, waar wij van Hoeksche Branders ook onder vallen, kopen koffiebonen direct in bij een importeur, die in direct contact met de koffieboer staat. De koffieboer krijgt naar waarde voor zijn product betaalt en branderijen branden de koffiebonen lichter, waardoor de koffie niet verbrand is, maar gébrand wordt. En niet geheel onbelangrijk de boeren plukken de bonen vaak met de hand, waardoor de ‘rotte appels’ eruit gehaald worden. De kwaliteit is dus veel beter! Specialty koffie noemen we dat!✨

Je proeft het! Tot snel in onze koffiebranderij!👋

Hoeksche Branders koffie
Koffiekrant

Hoeksche Branders Exclusief

Vanaf 2024 introduceert Hoeksche Branders elk kwartaal een unieke exclusieve koffie. Deze unieke koffiesoorten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben een uniek karakter. Deze koffies kun je vinden onder de naam Hoeksche Branders Exclusief.

Lees verder »
December shopping
Koffiekrant

// December Shopping🎇🎄

De maand december staat in het teken van Sinterklaas, kerst🎄 en oud en nieuw!🎇 Cadeautjes, gezelligheid, lampjes en feestdagen!🎅🏼 Bij Hoeksch Lekkers en Hoeksche Branders

Lees verder »