MIJN KOFFIEBOON EN IK!

Welke koffieboon past bij mij? Welke smaak spreekt mij aan? Hoe kies je een koffieboon die bij jouw smaakprofiel past?

Koffiebonen

Wij van Hoeksche Branders merken dat vele klanten graag een donker gebrande koffieboon bestellen met een sterke smaak. Begrijpelijk, voorheen hadden wij hier ook onze voorkeur aan gegeven.

Maar we willen je graag iets uitleggen… want eigenlijk kies je met bovenstaande koffiekeuze voor verbrande koffie.🔥

Het zit zo.. de ‘grote jongens’ in de koffie-industrie kopen bulk koffies in voor lage prijzen, vaak de koffiebonen die je in de supermarkt terug vindt. Om deze prijzen zo laag mogelijk te houden is het handmatig controleren op de kwaliteit van de koffieboon minimaal. Hierdoor mogen koffiebonen met schimmel, aangevreten door insecten of onrijp door in het verwerkingsproces.

Al deze koffiebonen worden op een grote hoop gegooid en op hoge temperaturen ver doorgebrand. De defecten proef je op deze manier niet meer, maar we hebben het inmiddels wel over VERBRANDE koffie.

Kleinschalige koffiebranderijen, waar wij van Hoeksche Branders ook onder vallen, kopen koffiebonen direct in bij een importeur, die in direct contact met de koffieboer staat. De koffieboer krijgt naar waarde voor zijn product betaalt en branderijen branden de koffiebonen lichter, waardoor de koffie niet verbrand is, maar gébrand wordt. En niet geheel onbelangrijk de boeren plukken de bonen vaak met de hand, waardoor de ‘rotte appels’ eruit gehaald worden. De kwaliteit is dus veel beter! Specialty koffie noemen we dat!✨

Je proeft het! Tot snel in onze koffiebranderij!👋

Gastroback-waterkoker-sfeerfoto
Koffiekrant

// Thee assortiment

Naast onze koffiebranderij, hebben we inmiddels ook een breed assortiment thee en thee accessoires. Losse thee is van oudsher dé manier om thee te zetten.

Lees verder »
Koffiebes
Koffiekrant

Wat is Specialty coffee

We komen het steeds vaker tegen de term “specialty coffee” maar wat is nu eigenlijk deze term? Specialty coffee staat voor koffiebonen van de hoogste

Lees verder »